UVDAL ALPINSENTER

På toppen av Uvdal Skisenter, omtrent 1000 m.o.h ligger et unikt tomteområde med "ski inn, ski out" til hele øvre Uvdal for både alpint og langrenn. Dette er selveiertomter med all infrastruktur lagt til nærmeste tilkoblingspunkt/tomtegrense.

Med Hardangervidda og villreinens leveområde som nærmeste nabo, er du skikkelig på fjellet. Når du tar "Fjellheisen" helt til toppen en godværsdag og kommer deg over toppen, åpner det seg en panoramautsikt av de sjeldne; her ser du innover Hardangervidda med blåne etter blåne... Spenner du på deg fjellskia her, kan du gå vestover, helt til du kommer til Odda, uten å krysse en eneste vei.

Fra Uvdal Alpinsenter går det også "skli-løype" bort til "Solheisen", hvor du kan stå slalom i en perfekt blå løype. Vil du gå på langrennsski, kan du følge samme traséen ned til "Solheisen" og velge å gå oppkjørt løype til fjells. Alternativt kan du ta t-kroken derfra opp til toppen hvor du kan fortsette på ski inn i ett av Norges beste høyfjellsnett for langrenn.

Turområdene har også merkede stier for fotturer om våren, sommeren og høsten. Her kan man prøve fiskelykken og kanskje steke en deilig fjellørret over bålet om kvelden, og til og med finne både krekling og molter til desserten.

For skientusiaster: sjekk ut løypekartet på www. dagalifjelletsvel.no
For deg som er glad i fotturer, sjekk www.dnt.no

Ta kontakt hvis du er interessert i å bygge hytte i dette området.